Mamut One Office

Mamut One Office

Affärssystemet Mamut One för småföretag med en användare är sedan 2011 en Visma produkt. Bolaget Mamut AB drivs precis som SPCS fortfarande som eget bolag. Mamut One säljs i två versioner i Sverige Office och Enterprise. Mamut One Enterprise är samma affärssystem som Office men med mer funktionalitet.

Mamut One Office har sin styrka i sin integrerade webbutik och standardrapporter för företag som bedriver handel.

Mamut One Office har en målgrupp på små och nystartade företag som vill ha ett enkelt men komplett system för ekonomi och handel. Office har en kort startsträcka eftersom det har färdiga standardprocesser.

Mamut One Office säljs alltid som traditionella licenser men kan levereras som en hostad lösning.

Funktioner och anpassningsmöjligheter

Affärssystemet Mamut One Office levereras med färdiga arbetsfönster för stöd för processerna kring:

  • Bokföring
  • Fakturering
  • Säljstöd (CRM)
  • Logistik
  • Lön
  • Systemadministration
  • Utveckling av webbplats.

Mamut har delat upp produkten i tre olika begrepp, Start, Standard och Pro. De olika produktvarianterna begränsas av vilka funktioner som levereras med och hur många produkter det går att ha i Webbutiken.

Mamut One Office är ett system för max en användare men som kan hantera flera företagsdatabaser.

Teknisk plattform Mamut One

Mamut One är utvecklat på Windows plattformen och körs med Windows både på server och på klientsidan. Databasen är MS SQL. Mamut One är integrerat med MS Word, Excel och Outlook.

Mamut One Office levereras även som ASP-tjänst men då måste en ändå en licens köpas och Windows klienter är ett krav.

Återförsäljare och partners Mamut

Affärssystemet Mamut One Office levereras och säljs direkt via Mamut men det finns även återförsäljare/partners. Partners finns både som installatörer och affärssystemskonsulter och i form av redovisningsbyråer.

Leverantören Mamut / Visma

Mamut är som sitt moderbolag Visma ett norskt bolag. Det grundade 1994 och köptes 2011 upp av Visma. Mamut har ca 460 anställda och över 400 000 i 16 olika länder.

Visma marknadsför sig som Nordens största leverantör av affärssystem. Deras produkter är anpassade för mindre, medelstora och större företag och offentliga organisationer. Det kan vara ganska förvirrande att försöka få grepp om alla de olika systemen eftersom deras produktportfölj är så omfattande. I Sverige är uppdelningen att Visma Software säljer till framförallt medelstora bolag bl.a. affärssystemen Visma Business, Visma Global och Visma Control. Visma Software säljer sina produkter via sina fristående partners och via sin direktsäljkanal. Visma SPCS och Mamut AB säljer sina produkter direkt, förutom via sitt partnernät.

Visma-koncernen levererar programvara i första hand från Visma Software, Visma SPCS och Mamut AB. Outsourcingtjänster för redovisning och lön via Visma Services. Betalningstjänster, inkassolösningar och reskontra outsourcing från Visma Collectors Butiksdatalösningar från Visma Retail samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster från Visma Sirius.

340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hosting-partner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2010 uppgick omsättningen till 4 168 miljoner norska kronor.

Visma AS är moderbolag i koncernen, som ägs av de globala investmentbolagen KKR och Hg Capital.

 

Hitta Partner

BESÖKSADRESS
Lindhagensgatan 94
112 18 STOCKHOLM

POSTADRESS
Mamut AB
Box 34212 100 26 STOCKHOLM

0200-92 01 20

www.mamut.se

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lägg till kommentar


Portalen för Affärssystem och Ekonomiprogram - Här hittar du branschlösningar mmHitta-affärssystem.se
Redkite AB
Smedslättsvägen 46
SE-167 61 STOCKHOLM
TEL +46 (0)8 5511 0035
E-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Orgnr 556654-8847

Nyhetsbrevet


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om affärssystem och ekonomiprogram